Condensdroger vergelijken 2022?

Bekijk de allerbeste condensdrogers van 2022 en vergelijk ze gemakkelijk op prijs zodat je nooit meer teveel betaalt. Weet je nog niet welke condensdroger je wil kopen? Lees dan reviews van anderen om erachter te komen welke droger bij jouw wensen past.

Top 10 condensdroger vergelijken

1.
Siemens WT44E177NL

✓ 7 KG drooggewicht

✓ Beschermende trommel

2 jaar garantie op condensdrogers

Energielabel: B

Score

2.
AEG T6DB72KP

✓ Beschikt over startuitstel

✓ 7 KG drooggewicht

✓ Resttijd indicator

✓ 2 jaar garantie

Score

3.
Beko DC7230BX

✓ Beschikt over startuitstel

15 droogprogramma’s

✓ 7 KG drooggewicht

Aansluiting waterafvoer mogelijk

Score

4.
Bosch WTG86480NL

✓ 8 KG drooggewicht

✓ Allergy plus programma

Aansluiting op waterafvoer

✓ 9 droog programma’s 

Score

5.
Miele TDA 150 C

✓ 7 KG drooggewicht

✓ Aansluiting op waterafvoer

✓ Stille condensdroger: 63 DB

✓ 7 droog programma’s

Score

Top 5 goedkoopste condensdrogers

Beko DC7230BX

Zanussi ZDC8203P NL

AEG T6DB72KP

Siemens WT44E177NL

AEG T6DB72GP

6.
Zanussi ZDC8203P NL

✓ Aansluiting op waterafvoer

✓ 8 KG drooggewicht

Stille condensdroger: 64 DB

✓ 8 droog programma’s 

Score

7.
Siemens WT43N201NL

✓ 7 KG drooggewicht

Beschikt over startuitstel

✓ Trommelbescherming

✓ 9 droog programma’s

Score

8.
AEG T6DB72GP

✓ Aansluiting op waterafvoer

✓ 7 KG drooggewicht

Kinderslot

Snelste droger op de markt

Score

9.
BEKO DH8433RXM

✓ Warmtepomp droger

✓ 8 KG drooggewicht

✓ Aansluiting op waterafvoer

✓ 16 droog programma’s 

Score

10.
Miele TDA 140 C

✓ Aansluiting op waterafvoer

✓ Stille droger: 63 DB

✓ Stoot weinig vocht uit

✓ 7 droog programma’s

Score

Condensdroger kopen? Waar op letten?

Veel mensen zien tegenwoordig door de bomen het bos niet meer. Moet je nu kiezen voor een condensdroger of warmtepompdroger? Er zijn tegenwoordig erg veel mogelijkheden als je wil kiezen voor een condensdroger, elke wasdroger heeft zo zijn voor en nadelen. Lees snel verder als je alles te weten wil komen over de beste condensdrogers van dit moment.

Hoe werkt een condensdroger?

Condensdrogers hebben een condensbak die je regelmatig moet legen. De droogtijd is over het algemeen snel en de beste condensdrogers zijn nog niet eens zo duur. Een nadeel is dat deze drogers wat minder energiezuinig zijn, dat komt doordat de warme lucht niet door een warmtepomp maar door een verwarmingselement wordt verhit.

Werking condensdroger

De warme vochtige lucht die na het drogen overblijft wordt door de condensdroger uit de trommel naar buiten gebracht in de condensbak. De condensatie die in de bak terecht komt moet dus tijdig geleegd worden. Een groot voordeel is natuurlijk dat je de condensdroger in een ruimte kunt plaatsen waar geen afvoermogelijkheid is.

Afvoerslang & afvoer condensdroger

Als je wel een afvoermogelijkheid hebt kom je een heel eind overigens. Het is namelijk mogelijk om een afvoerslang te gebruiken waar je de condensatie mee afvoert. Zo wordt het vocht afgevoerd en hoef je de condensbak niet te legen en komt het vocht niet in je woonruimte terecht. Het is daarom slim om goed te kijken of er een slang meegeleverd wordt bij je condensdroger.

Droogtijd

Over het algemeen zijn condensdrogers een stuk sneller dan normale warmtepompdrogers. De gemiddelde droogtijd van een condensdroger ligt op 130 minuten en dat betekent dat een condensdroger 20 minuten sneller werkt dan een normale droger. Een nadeel is wel dat je energieverbruik wat hoger ligt door het verwarmingselement in de droger.

Condensdrogers hebben nog een groot voordeel, er wordt namelijk geen lucht naar buiten afgevoerd. Op warme dagen kan de condensdroger even goed of zelfs effectiever werken dan een geventileerde droger wat betreft het energieverbruik. Er wordt wel binnenlucht verhit maar aan de andere kant wordt er geen 5.7 kubieke meter HVAC gekoelde binnenlucht naar buiten gevoerd.

Condensdrogers zijn daardoor ongeveer 15% minder efficient als geventileerde alternatieven. Maar het doel van de condensdroger is niet het verbeteren van efficientie. Het voordeel is dat je geen ventilatiekanaal nodig hebt wat er voor zorgt dat installatie in huis bijna overal mogelijk is zonder gedoe.

 Beste koop condensdroger 2022

Je wil natuurlijk de beste condensdroger kopen voor de beste prijs. We hebben daarom de beste koop, beste getest en meest gekochte condensdrogers samengebracht in een vergelijking.

We hebben gekeken naar testen van De Consumentenbond, ervaringen van gebruikers (reviews) en natuurlijk ons eigen onderzoek. Zo helpen we jou aan de beste condensdrogers voor de beste prijs.

Levensduur

Hoe lang gaat een condensdroger mee is een veelgestelde vraag, de levensduur van een ligt doorgaans op 4 tot 8 jaar. Het ligt natuurlijk aan de kwaliteit die je koopt maar doorgaans kun je vrij lang doen met een goed merk.

Ben jij op zoek naar een goede aanbieding? Dan ben je hier aan het juiste adres om de beste condensdroger van 2022 te vergelijken.

Condensdroger aanbiedingen

Omdat er jaarlijks veel drogers bijkomen worden er regelmatig oude modellen in de aanbieding gezet. Als je op zoek bent naar een goedkope condensdrogers kun je een goede slag slaan met condensdroger aanbiedingen.

Het fijne is dat je waarschijnlijk een flink aanbod voorgeschoteld krijgt in alle klassen drogers, zo kun je energiezuinige en grote condensdrogers tot 10 kilo vaak terugvinden in de aanbiedingen.

Condensdroger aanbiedingen kunnen bestaan uit cashback acties, actieprijzen of gratis meegeleverde accessoires. Bij een cashback krijg je achteraf een deel van het aankoopbedrag teruggestort als je het aankoopbewijs upload op de website van de leverancier.

Kleine condensdroger

Als je graag een kleine condensdroger wil met een vulcapaciteit vanaf 4 kg ben je bij ons ook aan het goede adres.

Een kleine condensdroger kan namelijk erg handig zijn, zo kun je na het draaien van de was direct alles van de wasmachine overhevelen naar je droger. Nog een voordeel is natuurlijk de ruimte die je maakt.

De opening van de droger is bovendien geplaatst aan de bovenkant waardoor de droger nog minder ruimte inneemt.

Een kleine droger is dus erg handig voor kleinere huishoudens, studenten of voor mensen die in een studio wonen. Zo houdt je in jouw studio, appartement of kleine huisje meer leefruimte over voor belangrijkere zaken.

Soorten condensdrogers uitgelegd 

 

Warmtepompdroger

Ben je iemand die van zuinig en duurzaam houdt? Dan is een warmtepompdroger misschien wel de geschikte soort condensdroger voor jou. Het is namelijk een speciaal ontwikkelde droger die een stuk minder stroom verbruikt door het hergebruik van warmte om zo de kleding te drogen. Als we deze soort droger gaan vergelijken met bijvoorbeeld een normale condensdroger of een luchtafvoerdroger, dan zien we al snel dat deze soort droger tussen de 50% en 60% zuiniger is. Houdt er wel rekening mee dat een warmtepompdroger vaak een stuk duurder is bij aankoop.

Korte droogtijd

Daarnaast duurt het drogen met een warmtepompdroger wat langer doordat deze droogt op een relatief lage temperatuur. Gemiddeld duurt een droogbeurt ongeveer tussen de 100 en 110 minuten. Ben je dus iemand die erg veel waarde hecht aan duurzaamheid en een betere wereld? Dan kun je door te kiezen voor een warmtepompdroger geld besparen door het lage energieverbruik en ook nog is het milieu helpen.

Luchtafvoerdroger

Je hebt het vast al wel eens gezien de witte buis uit het zolderraam als je door een straat rijd. Dit is een onderdeel van een luchtafvoerdroger. De warme en vochtige lucht wordt namelijk afgevoerd door deze buis. Houdt er dus rekening mee bij aanschaf van een luchtafvoerdroger dat je de beschikking moet hebben over de ruimte om deze buis te kunnen plaatsen en of dat je toegang hebt tot buiten via een raam bijvoorbeeld om de lucht weg te laten vloeien. Doe je dit niet dan zou de zolder vol komen te staan met natte damp, dit is natuurlijk niet goed voor de muren en zal tot schade lijden.

Relatief goedkoop in aanschaf

Een groot voordeel van een luchtafvoerdroger is het feit dat ze qua aanschaf relatief goedkoop zijn. Ook ideaal is het feit dat je kleren snel droog zijn door de hoge temperaturen. Let hierbij dan dus wel op dat je geen kledingstukken in de droger doet die niet tegen hoge temperaturen kunnen. Over het algemeen duurt een wasbeurt ongeveer 80 minuten. Een nadeel van deze snelle droogtijd is dan natuurlijk dat de luchtafvoerdroger niet heel zuinig is.

Condensdroger

De meeste huishoudens maken gebruik van een condensdroger. Het is een droger die ervoor zorgt dat de vocht in de lucht wordt gecondenseerd en die vervolgens wordt opgevangen in een waterbak. Vervolgens kun je deze waterbak legen na gebruik. Ook kun je ervoor kiezen om een leiding aan te sluiten waardoor het water direct wordt afgevoerd naar het riool, dit bespaart weer wat tijd. Over het algemeen is een condensdroger niet duur bij aanschaf, maar wel duur in gebruik helaas door het energieverbruik.

Als we de condensdroger gaan vergelijken met een luchtafvoerdroger, dan zien we weinig verschil in aanschafprijs, maar ook in snelheid van het drogen of het energieverbruik. Houdt er wel rekening mee dat een condensdroger vaak meer onderdelen heeft en kan het soms zijn dat je washok helaas niet altijd vochtvrij blijft door de damp. Zorg er dus voor dat je washok altijd goed geventileerd wordt om schimmels door vocht te voorkomen.

Gasdroger

Als laatste kun je ook nog kiezen uit een gasdroger. Het is een wasdroger die lucht verwarmt door middel van gas. Over het algemeen zorgt dit ervoor dat een droogbeurt een stuk sneller verloopt in vergelijking met elektriciteit. Als je kiest voor een gaswasdroger, dan kies je voor de zuinigheid in energieverbruik van een warmtedroger en voor de snelheid van een luchtafvoerdroger. Ideaal dus en meerdere voordelen van wasdrogers gecombineerd in één.

Aansluiting gasaansluiting duur

De lucht van een gaswasdroger wordt afgevoerd ook met een buis door een raam of muur. Zorg er dan dus ook voor dat je hiervoor de ruimte hebt en de beschikking hebt over een gat in de muur of een geschikt raam. Helaas zijn er ook nadelen bij een gas condensdroger, zo heb je vanzelfsprekend per se een gasaansluiting nodig om de droger naar functioneren te laten werken. Gasaansluiting zijn vaak duur en veel aanbod is er tegenwoordig niet meer, houdt hier dus rekening mee.