Magnetron vergelijken 2022

Bekijk de allerbeste magnetrons van 2022 en vergelijk ze gemakkelijk op prijs zodat je nooit meer teveel betaalt. Weet je nog niet welke magnetron je wil kopen? Lees dan reviews van anderen om erachter te komen welke magnetron bij jouw wensen past.

Top 10 magnetrons vergelijken

1.
Inventum MN205S

✓ Netto inhoud van 20 liter

Opwarmen, ontdooien en koken

Timer tot 35 minuten instelbaar

Vrijstaand model, overal te plaatsen in je huis.

Score

2.
Bosch HMT84M451

✓ 900W magnetron met 5 verschillende standen

Ontdooien, opwarmen en koken

RVS en vrijstaand zodat je de magnetron overal in huis kan plaatsen

Ergonomische draaideur

Score

3.
Inventum MN305C

✓ Inhoud van 30 liter, 900W tot 2500W

Vrijstaande RVS magnetron die je overal in huis kunt plaatsen

Vijf magnetronstanden en vier combinatiestanden

Magnetron- en ovenfuncties zijn apart of in combinatie te gebruiken

Score

4.
Samsung NQ50J3530BS

✓ Inbouw, Grill, Hetelucht en 800 watt vermogen

50 liter inhoud, uitermate geschikt voor grote gerechten

Met 4 inschuifhoogtes bak je verschillende gerechten tegelijkertijd.

Magnetron werkt zonder draaiplateau, rechthoekige ovenschalen passen dus ook

Score

5.
Sharp R-931 INW

✓ 900 watt en 40 liter inhoud

Vrijstaand, grill en hetelucht

18 automatische programma’s maakt koken zo gemakkelijk mogelijk

Kies het juiste gerecht zodat de magnetron zelf het wattage en de bereidingstijd instelt

Score

Top 5 goedkoopste magnetrons

Inventum MN203S

Inventum MN205CBS magenetron

Sharp R20DS magnetron

Sharp R242INW magnetron

Samsung MS23K3513AK

6.
Siemens CM585AMS0

✓ Inbouw Grill, Hetelucht, Crispfunctie, Pizzastand beschikt over 900 watt

Inhoud van 44L liter ook geschikt voor het bereiden van grote gerechten.

Selecteer gewicht & type gerecht, het automatische programma stelt de tijd en het wattage in

Meegeleverde ovenroosters

Score

7.
Sharp R360S

✓ Inhoud van 23 liter & 900 watt vermogen

Magnetron werkt zonder een draaiplateau, er passen dus ook rechthoekige ovenschalen in.

Altijd de juiste instellingen met de voorgeprogrammeerde ontdooistand.

Kies het juiste gerecht zodat de magnetron zelf het wattage en de bereidingstijd instelt.

Score

8.
Bestron AGL40

✓ Aansluitwaarde van 2000 watt en een oveninhoud van ca. 40 liter

Geschikt voor grillen, bakken en toasten

Temperatuur instelbaar tot 230°C graden

Grill & bakoven met draaispit en heteluchtfunctie

Score

9.
Samsung MC28H5015AW

✓ Vrijstaand, 28 liter inhoud & 900 watt vermogen

Draaiplateau is uitschakelbaar en grote ovenschalen zijn te plaatsen

Selecteer het gewicht en type gerecht, het automatische programma stelt de tijd en het wattage in.

Keramische wand is gemakkelijk schoon te maken

Score

10.
Sharp R843INW

✓ 25 liter inhoud & 900 watt vermogen

Met de oven- en grillfunctie maak je gemakkelijk ovenschotels klaar

Automatische programma’s zorgen er voor dat je niet na hoeft te denken over tijd of het wattage

Pizzastand wanneer je zin hebt in een pizza met knapperige bodem.

Score

Magnetron kopen? Waar op letten?

Iedereen kent tegenwoordig de magnetron. Ze zijn ook mega handig want je kunt er werkelijk alles mee opwarmen, denk daarbij aan kant-en-klaar maaltijden, soep of pizza.

Daarnaast is het natuurlijk erg gemakkelijk dat je alles snel kan opwarmen of ontdooien. Toch is een magnetron kopen nog niet zo makkelijk als het lijkt. Als je gaat orienteren is het belangrijk om goed na te denken over de wijze waarop je de magnetron gaat gebruiken.

Prijzen variëren enorm

De prijzen van magnetrons variëren namelijk behoorlijk, een basismodel kan behoorlijk goedkoop zijn maar er zijn ook nog talloze modellen met uitgebreide functionaliteiten. Een basismodel is vooral handig als je alleen maar eten wil opwarmen, ook zijn er types met een ingebouwde grill.

Waar wil je de magnetron plaatsen?

Daarnaast moet je nog nadenken over de plaatsing van je magnetron. Wil je gaan voor een ingebouwde versie of wil je een vrijstaande magnetron die je overal kan plaatsen? Veel mensen kiezen voor de vrijstaande versie omdat deze makkelijk op het aanrecht of koelkast te plaatsen is.

Als je naast opwarmen en ontdooien ook een pizza of ovenschotel in je magnetron wil bakken, kies dan de welbekende combimagnetron. Ook grillen en stomen zijn bereidingsmogelijkheden bij sommige magnetrons, tegenwoordig kun je bijna alles met een goede magnetron.

Hoe werkt een magnetron?

Veel mensen kennen de magnetron natuurlijk, maar hoe werkt ie nu eigenlijk? Een goede vraag waar we je meteen antwoord op kunnen geven. Een magnetron maakt namelijk gebruik van elektromagnetische golven die ook wel microgolven worden genoemd.

Omdat voedsel ook bestaat uit moleculen worden deze door microgolven in beweging gebracht. Door deze bewegingen ontstaat er wrijvingswarmte waardoor het voedsel snel opgewarmd wordt.

Draaiplateau

Maar waar is dat draaiplateau in het midden precies voor? Nou dat is simpel, om een betere verdeling van de warmte te krijgen over het gehele gerecht in de magnetron.

Toch zijn er genoeg magnetrons die geen gebruik maken van een draaiplateau. Deze modellen zorgen zelf voor een perfecte verdeling van warmte zonder dat het ronddraaien van een gerecht noodzakelijk is.

Magnetron aanbiedingen

Omdat er jaarlijks veel magnetrons bijkomen worden er regelmatig oude modellen in de aanbieding gezet. Als je op zoek bent naar een goedkope magnetrons kun je een goede slag slaan met de vele aanbiedingen die beschikbaar zijn.

Het fijne is dat je waarschijnlijk een flink aanbod voorgeschoteld krijgt in alle klassen magnetrons, zo kun je energiezuinige en luxe magnetrons ook vaak terugvinden in het actie assortiment van veel Nederlandse retailers.

Magnetron aanbiedingen kunnen bestaan uit cashback acties, actieprijzen of gratis meegeleverde accessoires. Bij een cashback krijg je achteraf een deel van het aankoopbedrag teruggestort als je het aankoopbewijs upload op de website van de leverancier.

Beste koop magnetron 2022

Je wil natuurlijk de beste magnetron kopen voor de beste prijs. We hebben daarom de beste koop, beste getest en meest gekochte magnetrons samengebracht in een vergelijking.

We hebben gekeken naar testen van De Consumentenbond, ervaringen van gebruikers (reviews) en natuurlijk ons eigen onderzoek. Zo helpen we jou aan de beste magnetrons voor de beste prijs.

Inhoud en vermogen

De inhoud van een magnetron bepaal je met liters. Hoe groter het aantal liters, hoe groter de binnenruimte van de magnetron. Als je kijkt naar het vermogen van een magnetron dan kijk je naar het wattage. Hoe krachtiger de magnetron, hoe sneller uw je eten klaar is. De meeste magnetrons hebben een vermogen tussen de 700 en 1000 watt.

Crisp functie

Je hebt tegenwoordig ook magnetrons met een crisp functie. Als je deze functie gebruikt gaart het gerecht met een crispschaal. Het voordeel van een crispschaal is dat deze extra snel heet wordt en verhit wordt via de onderkant. Je kunt bijvoorbeeld ovenfrietjes bakken die echt krokant worden.

Stoomfunctie

Stomen is ook steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Een magnetron met stoomfunctie zorgt er voor dat je maaltijden extra gezond en smaakvol zijn. Meestal werkt deze magnetron met een stoombakje met water. Door de stoom wordt het gerecht minder heet verhit waardoor vitamines en mineralen beter behouden worden. Het kan wel zo zijn dat sommige modellen een apart stoomreservoir nodig hebben waar water in moet.

Pizzastand

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun magnetron om een pizza te bakken. Het is dan wel aan te raden om een magnetron met pizzastand te kopen. Hierbij wordt de pizza vanaf de onderkant verwarmt door de magnetron waardoor je een krokante bodem krijgt. De heteluchtfunctie zorgt ervoor dat je pizza helemaal gaar wordt gebakken.

Welke stand moet je gebruiken en voor hoe lang?

Een magnetron kun je vaak instellen op veel verschillende wattages en dit is ook de reden waarom het voor veel mensen verwarrend is. Lees hieronder aan de hand van wattages welke soort gerechten je hierbij kunt opwarmen om tot het beste resultaat te komen:

 • 1000-900 Watt: als je een soepje, ovenschotels of groente en vis wilt opwarmen of bereiden dan kun je het beste voor het hoogste Watt kiezen. Hierdoor bereik je het beste resultaat en kun je direct genieten van de beste gerechten.
 • 800 Watt: je kunt 800 Watt gebruiken als je iets wilt opwarmen. Daarnaast is dit ook de perfecte stand om een stukje vlees of gevogelte te bereiden. Ook is het verstandig om deze stand te kiezen voor gerechten met daarin kaas of eieren om deze perfect gegaard te krijgen.
 • 600 Watt: de perfecte stand om gerechten die wat compacter zijn te koken. Ook is deze stand ideaal als je gerechten voor een langere tijd wilt koken zonder dat het aanbrand. Je kunt hierbij denken aan gerechten zoals gehaktbrood of een flink stuk cake om het cakebeslag gelijk te laten garen.
 • 400 Watt: deze stand kun je het beste gebruiken als je snel na het werk even een gerecht wilt ontdooien. Ook kun je deze stand gebruiken om gerechten te bereiden die vaak wat langer de tijd nodig hebben in de oven, schotels bijvoorbeeld.
 • 200 Watt: een lage stand die je kunt gebruiken voor het ontdooien van gerechten. Ook kun je hiermee bijvoorbeeld rijst klaarmaken of koude boter wat zachter maken.

Vind je het nu nog lastig om te bepalen welk wattage je moet gebruiken voor sommige gerechten? Dan kun je altijd nog op de verpakking kijken van je magnetronmaaltijd om te bepalen welk wattage het beste gebruikt kan worden om tot een lekker maal te komen. Voor exclusieve gerechten kun je ook zoeken op het internet om tot het wattage te komen.

Schoonmaken van je magnetron

Helaas kan bij het bereiden van gerechten met je magnetron de magnetron vies worden en deze moet natuurlijk ook schoongemaakt worden. Hygiëne is namelijk hartstikke belangrijk bij voedselbereiding. Hieronder leggen we je uit hoe je best jouw magnetron kunt schoonmaken.

Schoonmaken van de buitenkant

Schoonmaken van de buitenkant van jouw magnetron is een makkelijk klusje. Gebruik een simpel doekje met wat allesreiniger of afwasmiddel zoals Dreft. Let er wel op dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt die agressief zijn, want dit kan zomaar het glas en de buitenkant beschadigen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je niet meer door het glas kunt kijken door beschadiging.

Ook komt bij eten bereiden vet om de hoek kijken. Vettige vingers of boter bijvoorbeeld moeten zo snel mogelijk schoongemaakt worden aan de buitenkant van de magnetron. Niet alleen voor de hygiëne, maar ook zodat de magnetron niet beschadigt raakt aan de buitenkant door het vet.

Schoonmaken van de binnenkant

De buitenkant is belangrijk, maar de binnenkant nog meer. Je kunt de binnenkant van de magnetron schoonmaken als de magnetron niet meer warm is, zo voorkom je dat jouw vingers verbranden. Voor het schoonmaken kun je een simpel vochtig warm doekje gebruiken om deze schoon te maken, ook kun je hiervoor een niet agressief schoonmaakmiddel gebruiken zoals allesreiniger. Daarnaast moet je niet gaan schoonmaken met een ijzerspons of schuursponsje, dit kan namelijk de binnenkant beschadigen. Doe dit dus altijd met een simpel vochtig warm doekje.

Ook bestaan er tegenwoordig ovenreinigers, dit kun je enkel en alleen gebruiken als de magnetron zo vies is dat het met een warm doekje en allesreiniger niet meer schoon wordt. Gebruik zeker geen ovenreiniger als je magnetron over een zelfreinigende achterwand beschikt. Zorg na het schoonmaken van de magnetron ervoor dat je deze weer goed droog maakt.

Extra tips om schoon te maken

Het kan zomaar zijn dat je magnetron na het opwarmen van veel gerechten een naar geurtje heeft. Om dit probleem te verhelpen kun je druppels citroensap met wat water in een kopje doen en deze plaatsen in de magnetron. Vervolgens is het de bedoeling dat je de magnetron op de hoogste stand aanzet voor enkele minuten.

Als je graag het vaak van glas gemaakte draaiplateau wilt schoonmaken of het ijzeren rekje, dan kun je deze vaak uit de magnetron halen om deze schoon te maken. In de meeste gevallen kan dit gewoon met een warm doekje en wat simpel schoonmaakmiddel. Heb je geen zin om dit te doen? Dan kun je kijken in de handleiding om erachter te komen of het draaiplateau en het rekje in de vaatwasser kunnen. Sommige onderdelen mogen namelijk niet in de vaatwasser om vervorming te voorkomen.

Wat mag absoluut niet in de magnetron?

Je hebt vast wel eens gehoord dat niet alles in de magnetron mag. Toch maken veel mensen deze fout en daarom hebben we voor jou een lijst gemaakt met dingen die niet in de magnetron mogen. Hierdoor voorkom je schade.

 • Gebruik geen keramiek en porselein in de magnetron: deze soort materialen zijn helaas niet geschikt voor de magnetron, dit komt doordat deze niet bestand zijn tegen de hitte van de magnetron.
 • Gebruik geen textiel, hout of papier: gebruik absoluut geen papier, hout of textiel in de magnetron, dit zijn materialen die erg snel ontvlammen. De magnetron wordt snel heet wat ervoor zorgt dat dit soort materialen direct in de brand vliegen.
 • Levensmiddelen die luchtdicht verpakt zijn: gebruik ook absoluut geen levensmiddelen die luchtdicht verpakt zijn, want dit ontploft vrijwel direct door de hitte in de magnetron. Wat resulteert in een vieze magnetron.
 • Gebruik geen levensmiddelen die verpakt zijn in warmhoud-verpakkingen
 • Geen metaal of verchroomde spullen: misschien heb je het wel eens gezien, metaal in de magnetron. Dit begint direct te vonken in een magnetron wat ervoor zorgt dat de magnetron beschadigt en niet meer werkt.
 • Geen serviesgoed met melamine: zorg ervoor dat je geen eten verwarmt met veel zuren erin in de magnetron met serviesgoed met melamine. Bij hoge temperaturen kan het voorkomen dat de melamine in het eten komt, wat vervolgens in het lichaam terecht komt.