Wasmachine vergelijken in 2022?

Bekijk de allerbeste wasmachines van 2022 en vergelijk ze gemakkelijk op prijs zodat je nooit meer teveel betaald. Weet je nog niet welke wasmachine je wil kopen? Lees dan reviews van anderen om erachter te komen welke wasmachine bij jouw wensen past.

Top 10 wasmachines vergelijken

1.

AEG L6FB86IW

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 20%

Ruime trommelinhoud van 8 kilogram zodat je veel tegelijk kunt wassen

ProSense technologie met beladingssensor die de programmaduur aanpast aan de hoeveelheid was

Wasgoed voor 3 – 5 personen

Score

2.

Bosch WAW32642NL

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 9 kilo vulgewicht.

i-DOS zorgt er voor dat wasmiddel automatisch gedoseerd wordt om verspilling te voorkomen.

VarioPerfect geeft je de keus om de wasmachine extra snel of extra zuinig te laten wassen

 Wasgoed voor 5+ personen

Score

3.

Beko WTV7732XW1

✓ Trommel beschermt het wasgoed en zorgt voor minder slijtage aan je kleding

A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 7 kilo vulgewicht.

Startuitstelfunctie en een beladingssensor die het waterverbruik afstemmen op was.

Wasgoed voor 2-4 personen

Score

4.

Indesit BWE 71483

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 7 kilo vulgewicht.

14 verschillende wasprogramma’s met anti geuren cyclus

2 jaar fabrieksgarantie & toerental van 1400 per minuut.

Anti-vlekken optie worden vlekken gedetecteerd en doelgericht verwijderd.

Score

5.

LG FH4G1JCS2

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 40% – 10 kilo vulgewicht.

Met de SmartThinQ app bedien je de wasmachine vanaf je telefoon.

TurboWash-functie zorgt ervoor dat je was in 49 minuten schoon is. 

Wasgoed voor 5 tot 8 personen

Score

Top 5 goedkoopste wasmachines

6.

Samsung WW90J5426FW

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 10 kilo vulgewicht.

EcoBubble-technologie zorgt dat je ook op lagere temperaturen perfecte resultaten behaald

10 jaar fabrieksgarantie op de motor

✓ Digital Inverter Motor wast stiller, gebruikt minder energie en is duurzaam

Score

7.

Siemens WM16W672NL

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 9 kilo vulgewicht.

i-DOS zorgt er voor dat wasmiddel automatisch gedoseerd wordt om verspilling te voorkomen.

iSensoric sensoren scanen de was en bespaart je automatisch water en energie

Wasgoed voor 2 – 6 personen

Score

8.

Whirlpool FSCR70410

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 7 kilo vulgewicht.

Duurzame koolborstelloze motor zorgt voor minder trillingen en geluid.

Trommel beschermt het wasgoed en zorgt voor minder slijtage aan je kleding.

Wasgoed voor 2-4 personen

Score

9.

Zanussi ZWF71663W

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 30% – 7 kilo vulgewicht.

Snelprogramma wast 3 kilogram kleding op 30 graden in 30 minuten schoon.

Duurzame koolborstelloze motor zorgt voor minder trillingen en geluid.

Was voor 2 – 5 personen

Score

10.

AEG L6FBI86S

✓ A+++ – Zeer Energiezuinig, bespaar tot 20% – 8 kilo vulgewicht.

✓ ProSense technologie met beladingssensor die de programmaduur aanpast aan de hoeveelheid was

Waterbeveiliging & 2 jaar fabrieksgarantie

Wasgoed voor 3 – 5 personen

Score

Wasmachine kopen tips

Een wasmachine kopen kan best lastig zijn. Tegenwoordig is het assortiment enorm geworden met bekende merken zoals Samsung, Bosch, AEG, Miele, Siemens & nieuwe merken zoals BEKO. Maar dat is niet het enige lastige punt bij de zoektocht naar de perfecte machine, je kunt namelijk kiezen voor wasmachines met een voorlader of bovenlader.

Een nieuwe wasmachine kopen doe je natuurlijk niet zomaar, de kosten kunnen flink oplopen en je wil natuurlijk een machine die lang meegaat, goed wast en energiezuinig is. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe wasmachines op de markt in Nederland terwijl oudere modellen in de uitverkoop gaan.

Wasmachines vergelijken

Lees snel verder om er achter te komen waar je allemaal op moet letten als je een nieuwe wasmachine wil kopen, daarbij kun je allerlei handige tips lezen die je helpen bij het maken van de beste keuze.

Daarbij kun je gebruik maken van onze vergelijker om de allerbeste modellen direct met elkaar te vergelijken zodat je de laagste prijs betaald, er zijn tegenwoordig enorm veel aanbieders die constant concurreren op prijs. Zorg er daarom voor dat je deze pagina in de gaten blijft houden om de meest actuele wasmachine aanbiedingen te verzilveren.

Toerenaantal wasmachines

Daarbij is er ook een groot verschil in het toerenaantal van veel wasmachines. Het toerental van de meeste wasmachines varieert tussen de 1000 en 1600 toeren. Je vraagt je misschien af, waarom moet ik op het toerenaantal van mijn wasmachine letten? Nou dat is simpel, hoe hoger het toerenaatal hoe droger de was uit je machine komt.

Voor veel mensen is dit erg belangrijk, als je de was namelijk droogt met een wasroger wordt er aangeraden om de was zo droog mogelijk uit de machine te laten komen zodat de was minder lang in de droger hoeft. Toch zijn er ook veel mensen die de was buiten laten drogen, een wasmachine met een lager toerental is dan een prima optie omdat de was doorgaans sneller droogt dan binnen.

Waar moet je nog meer op letten bij wasmachine kopen
Goed, je weet nu waar je een beetje op moet letten als je een wasmachine kopen overweegt. Toch zijn er nog een aantal overwegingen die je in acht moet nemen. De capaciteit van een wasmachine kan namelijk ook erg belangrijk zijn, elk gezin is anders en er moet in sommige gezinnen erg veel gewassen worden.

Capaciteit wasmachine

Gelukkig heb je wasmachines van 2 tot 9 kilo en kun je een geschikte machine vinden voor elke situatie. Over het algemeen worden wasmachines van 7,8 of 9 kilo het meeste verkocht.

Gewicht wasmachine

Voor kleine huishoudens tot 2 personen zou een wasmachine met een trommelcapaciteit tot 7 kg voldoende moeten zijn. Wanneer je vaak grote was zoals gordijnen, kussens of dekbedden draait raden wij een trommel van minimaal 8 kg aan.

Energiezuinige wasmachines

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijke factor geworden in het aankoopproces van veel Nederlandse consumenten.

Energielabel wasmachine

Ook in de markt van wasmachines is dit niet anders, een wasmachine beschikt namelijk ook over een energielabel en je kunt dus kiezen voor energiezuinige wasmachines. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee omdat je minder energie verbruikt tijdens je wasbeurten.

Over het algemeen zijn energiezuinige wasmachines wat duurder en kun je beschikken over modellen in de categorie A tot A+++. Het aantal plussen achter de A geeft aan hoe zuinig een wasmachine is ten opzichte van de standaard energieklasse A.

Een A+ machine is ongeveer 10% zuiniger dan een A klasse wasmachine. Elk jaar worden machines zuiniger en de percentages van deze energielabels zijn een scherpe indicatie van het energieverbruik van de wasmachine.

Meest gebruikte wasmachines

De voorlader is de meest gebruikte wasmachine. Deze machine is standaard 60cm breed en 83,5 tot 85 cm hoog. Dan heb je natuurlijk nog te maken met diepte, deze is namelijk afhankelijk van de capaciteit.

Deze kan ook nog variëren van 50 tot 70 cm. Een voorlader beschikt altijd over een deur aan de voorkant en het is mogelijk om deze onder een blad te plaatsen of om er een droger op te plaatsen.

Geluidsniveau wasmachine

Je kent het vast wel, je ligt lekker in bed maar op de achtergrond hoor je de machine tekeer gaan omdat je de was pas laat hebt aangezet.

Veel mensen vinden het lawaai van een machine storend en letten op het geluidsniveau. Een machine kan natuurlijk nooit helemaal stil zijn maar er zijn genoeg wasmachines die minder geluid maken. Een stille machine maakt maximaal 75 db aan geluid vrij.

Wasprogramma’s op de wasmachine

Elke machine heeft een eigen set aan wasprogramma’s. Over het algemeen zie je dat veel mensen gebruik maken van katoen op 40ºC en 60ºC, gemende was/mix op 40ºC, synthetisch op 40ºC en de fijne was op 30ºC.

Daarbij zijn er genoeg machines die een mogelijkheid bieden om eindtijd uitstel, programmaduur en andere opties te besturen via een overzichtelijk display met touchscreen.

Wasmachine schoonmaken

Wil je je wasmachine schoonmaken omdat hij stinkt? Logisch, een stinkende wasmachine is nooit fijn en je wil natuurlijk wel dat je was lekker ruikt. Geen zorgen, het schoonmaken van je machine is niet moeilijk. Je hoeft maar een paar stappen te doorlopen zodat je zeker weet dat je geen stinkende wasmachine meer hebt.

Wasmachine stinkt

1. Open eerst de deur en maak de rubberen rand met een grote prop papier schoon. Als je dat doet zul je zien er een grijzige aanslag van de rand afkomt. Dit heet vetluis, dat is geen beestje maar een verzamelnaam voor allerlei stoffen die overblijven tijdens het wassen.

2. De volgende stap die je moet nemen is het leeghalen van het zeepbakje. Je moet deze goed schoonborstelen en het bakje daarna uitspoelen. Zorg er voor dat het zeepbakje goed droogt en plaats het weer terug. Maak de ruimte waar het zeepbakje in zit ook even goed schoon, er zitten vaak zeepresten in die je gemakkelijk kunt verwijderen.

3. De laatste stap die je moet nemen is een flinke scheut natuurazijn of soda in een lege trommel toevoegen. Daarna zet je een wasprogramma aan van 90 graden zodat vet, vuil en kalk goed oplossen. Als je deze stappen hebt doorlopen weten we zeker dat je wasmachine niet meer stinkt!

Wasmachine aanbiedingen

Omdat er jaarlijks veel wasmachines bijkomen worden er regelmatig oude modellen in de aanbieding gezet. Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine kun je een goede slag slaan met wasmachine aanbiedingen.

Het fijne is dat je waarschijnlijk een flink aanbod voorgeschoteld krijgt in alle klassen wasmachines, zo kun je energiezuinige en grote wasmachines tot 10 kilo vaak terugvinden in de wasmachine aanbiedingen.

Wasmachine aanbiedingen kunnen bestaan uit cashback acties, actieprijzen of gratis meegeleverde accessoires. Bij een wasmachine cashback krijg je achteraf een deel van het aankoopbedrag teruggestort als je het aankoopbewijs upload op de website van de leverancier.

Levensduur wasmachine

Hoe lang gaat een wasmachine mee is een veelgestelde vraag, de levensduur van een wasmachine ligt doorgaans op 4 tot 8 jaar. Het ligt natuurlijk aan de kwaliteit die je koopt maar doorgaans kun je vrij lang doen met een goede wasmachine.

Ben jij op zoek naar een goede wasmachine aanbieding? Dan ben je hier aan het juiste adres om de beste wasmachines van 2022 te vergelijken.