Waterkoker vergelijken 2022

Bekijk de allerbeste waterkokers van 2022 en vergelijk ze gemakkelijk op prijs zodat je nooit meer teveel betaald. Weet je nog niet welke waterkoker je wil kopen? Lees dan reviews van anderen om erachter te komen welke kookplaat bij jouw wensen past.

Top 10 waterkoker vergelijken

1.
Bosch TWK8611P Styline

✓ Temperatuur selectie 70°C, 80°C, 90°C en kokend

Automatische uitschakeling, oververhitting- en uitdroog protectie, optil uitschakeling

Inhoud van 1.5 liter

26 cm hoog en 17,5 centimenter breed.

Score

2.
Philips Daily Collection HD9350/90

✓ Gemaakt van robuust roestvrijstaal, voor langdurig en betrouwbaar gebruik

Het beveiligingssysteem beschermt tegen droogkoken

Eenvoudig hervullen via deksel of tuit incl draaivoet van 360°

1,7 liter water inhoud

Score

3.
Siemens TW 86103 P

✓ Diverse temperatuur instellingen, extra geschikt voor flesvoeding en theebladeren

Temperatuur selectie 70°C, 80°C, 90°C en kokend water

Warmhoudsensor, behoud gewenste temperatuur tot wel 30 minuten

1,5 liter waterinhoud

Score

4.
Tefal Subito KI140D

✓ Strakke uitvoering in geborsteld metaal. Een aanwinst voor iedere keuken.

Afgeschermd verwarmingselement, voor snel koken & gemakkelijk schoonmaken van de binnenkant.

Handige 360° draaibare voet waardoor de waterkoker stevig op zijn plaats blijft.

Waterinhoud 1,7 Liter

Score

5.
Bosch TWK8613P Styline

✓ Voorzien van een waterniveau indicator, die aan twee zijden afleesbaar is. 

Temperatuur selectie 70°C, 80°C, 90°C en kokend

Automatische uitschakeling, oververhitting- en uitdroog protectie, optil uitschakeling

1,5 liter Waterinhoud

Score

Top 5 goedkoopste waterkokers

Adler AD 02 waterkoker

Severin WK 3360 waterkoker

Tristar WK 3372 waterkoker

Bestron AWK810 waterkoker

Ardes AR1K35 waterkoker

6.
Philips Viva Collection HD9358

✓ Verborgen verwarmingselement en 360 graden draaibaar.

Draadloos te gebruiken

Kan van stevige RVS kwaliteit, in unieke kleur Aqua blue.

Waterinhoud 1,7 liter

Score

7.
Siemens TW86105

✓ Meerdere temperatuur instellingen, extra geschikt voor flesvoeding en theebladeren.

Temperatuur selectie 70°C, 80°C, 90°C en kokend water.

De keepWarm Sensor hoeft u niet telkens water bij te vullen of opnieuw te koken.

Waterinhoud van 1,5 liter

Score

8.
Tefal Safe to Touch KO3718

✓ De waterkoker bevat een tweezijdige uitwendige waterindicator

Dranken blijven 30 minuten warm na het koken

Waterkoker is dubbelwandig en is dus niet warm aan de buitenkant, deze waterkoker is dus ook veilig voor voor gezinnen met kinderen

Waterinhoud  van 1,5 liter

Score

9.
Russell Hobbs – Retro Waterkoker

✓ Met temperatuurmeter lees je gemakkelijk de temperatuur van het water af.

Snel gekookt water dankzij een kooksnelheid van 1 minuut en 43 seconden.

Uitneembare kalkfilter zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet in je kopje terecht komen.

Waterinhoud van 1,7 liter

Score

10.
SMEG KLF04BLEU

✓ Met 7 temperatuurstanden drink je witte en groene thee op de optimale temperatuur.

Warmhoudfunctie houdt het gekookte water warm zonder door te koken.

Uitneembare filter reinig je om kalk in je kopje te voorkomen

1,7 liter Waterinhoud

Score

Waterkoker kopen?

Iedereen heeft er tegenwoordig wel een, de waterkoker. Je kunt een waterkoker het beste vergelijken met de traditionele fluitketel die op het fornuis verwarmd wordt. Als je gebruik maakt van een waterkoker gaat het proces van verwarming natuurlijk wel enigszins anders.

Waterkokers maken namelijk gebruik van stroom om warmte te genereren. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die nog steeds gebruik maken van de kookplaat om water op te warmen, maar hoe fijn is het om in 2 minuten tijd lekker gekookt water te hebben voor je thee of voor het koken van pasta.

Waterkoker kopen, waar moet je op letten?

Ok, misschien wist je al hoe een waterkoker werkte en wil je gewoon weten welke waterkoker je het beste kan kopen. Om het je gemakkelijk te maken hebben hebben we de beste waterkokers samengesteld in een vergelijking zodat je direct kunt zien waar je de goedkoopste waterkoker kunt vinden. Misschien wil je graag meer weten over waterkokers? Lees dan verder want we gaan je uitleggen waar je allemaal op moet letten voordat je een waterkoker koopt.

Alle waterkokers warmen natuurlijk water op maar er zijn een hoop verschillende types te koop op de markt met ieder zijn voor en nadelen.

Zo zijn er veel mensen die een grote kan willen terwijl andere liever een kleiner type hebben om snel een kopje water te koken. Daarbij kun je in werkelijk elke prijsklasse waterkokers vinden die binnen je budget passen, let op de volgende kenmerken om de beste waterkoker te vinden.

Grootte

De grootte van je waterkoker is natuurlijk een belangrijk onderdeel. Je apparaat moet natuurlijk genoeg water kunnen opwarmen voor dagelijks gebruik.

Maar dit ligt voornamelijk aan je eigen wensen, wil je vooral met snelheid water kunnen koken dan is een klein model aantrekkelijk. Gebruikt je gezin de waterkoker vaak? Dan is het aan te raden om een groter model aan te schaffen.

Materiaal

Het materiaal van de waterkoker is natuurlijk ook erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een RVS waterkoker kun je er zeker van zijn dat het reinigen van je waterkoker een makkie is. Daarbij kan de uitstraling van je waterkoker erg veel verschil maken in je keuken.

Temperatuur vooraf instellen

Tegenwoordig heb je waterkokers waarbij je vooraf de temperatuur aan de buitenkant kunt instellen of aflezen. Dat is heel handig als je een echte theeliefhebber bent en je je thee graag op de perfecte temperatuur wil drinken.

 

Compact

Wat ook nog mee kan spelen is de compactheid van de waterkoker. Als je voor een kleiner model gaat daalt het gewicht natuurlijk ook, daardoor is de waterkoker ook gemakkelijk mee te nemen naar andere locaties.

In de meeste gevallen is een model tussen de 1 en 1,75 liter meer dan genoeg inhoud voor de meeste huishoudens, en genoeg voor meerdere koppen thee of koffie.

Vermogen

Als je een elektrische waterkoker gaat gebruiken bepaalt het vermogen hoe snel je water gekookt wordt. Als je gaat voor waterkokers met meer vermogen wordt het water dus sneller warm, als je weinig geduld hebt of gewoon waarde hecht aan snelheid is een waterkoker met een hoog vermogen dus een goed idee.

Draadloos

Tegenwoordig zijn bijna alle waterkokers draadloos. Vroeger was het nog zo dat je altijd over een snoer moest beschikken om draadloos water te kunnen schenken. Tegenwoordig kun je bij de meeste waterkokers de koker van de basis pakken zodat je gemakkelijk kunt schenken. De beste draadloze waterkokers hebben een 360 graden setup voor de kan waardoor je de koker in werkelijk elke positie weer op de basis kunt neerzetten.

Open of gesloten verwarmingselement

De keuze voor een open of gesloten verwarmingselement is belangrijk voor het niet krijgen van kalkaanslag. Als je gesloten verwarmingselementen gebruikt heb je geen last van kalkaanslag omdat het element zich niet in het water bevindt. Daardoor kunnen er geen kalkdeeltjes hechten, een nadeel van zo’n verwarmingselement is dat het verwarmen van water langer duurt.

Als je gebruik maakt van een waterkoker met open verwarmingselement raden we je aan om te kijken of er een kalkfilteraanwezig is. Als dat zo is kun je er zeker van zijn dat ontstane kalkafzetting niet in je thee of koffie terecht komt.

BPA-vrije waterkoker

Als je gebruikt maakt van een BPA vrije waterkoker kun je er vanuit gaan dat chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de vruchbaarheid en het hormoonsysteem niet kunnen vrijkomen bij het verwarmen van water. BPA vrije waterkokers zijn daarom zeer geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of kinderen. Tegenwoordig zijn bijna alle waterkokers BPA vrij maar het is slim om dit even dubbel te checken indien je zwanger bent.

Waterniveau-indicator

Als je wil weten hoeveel water je precies nodig hebt is het wel fijn om aan de zijkant te zien welk waterniveau je hebt bereikt. Zo kun je vooraf aan de buitenkant al zien hoeveel water je precies afkookt, handig als je snel water wil koken om pasta te bereiden!

 

Waar op letten bij kopen waterkoker?

 

Vermogen van de waterkoker

Er zijn dus verschillende mogelijkheden in vermogen als je kiest voor een waterkoker. Dit wordt aangegeven met de waarde Watt (W) en bepaalt over het algemeen hoe snel het water gekookt wordt. Zo heb je dus waterkokers met verschillende vermogens vanaf 500 Watt, maar ook van 2400 Watt. Hoe meer vermogen een waterkoker heeft, hoe sneller het water gekookt is.

Als we gaan kijken naar de goedkopere waterkokers die worden aangeboden, dan beschikken deze vaak over een wat minder vermogen dan duurdere waterkokers. Niet alleen het vermogen bepaalt hoe snel het water kookt, ook het verwarmingselement in de waterkoker bepaalt hoe snel het water wordt opgewarmd.

Inhoud van een waterkoker

Belangrijk om naar te kijken als je een waterkoker aanschaft is de inhoud water die in het apparaat kan. Je hebt namelijk waterkokers met een inhoud van 0,5 liter en zelfs van 2 liter. Heb je thuis veel kinderen en drink je graag thee met heel het gezin is het natuurlijk fijn om een waterkoker aan te schaffen met een grote inhoud om in 1 keer klaar te zijn.

Ook heb je waterkokers met handige aanduiding waardoor je kunt zien hoeveel koppen heet water je kunt inschenken, dit wordt ook wel de éénkops-aanduiding genoemd. Erg handig als je graag duurzaam bezig bent of op de centjes wilt letten, zo verspil je namelijk nooit meer water.

Het verwarmingselement van een waterkoker

Je hebt verschillende soorten verwarmingselementen waaruit je kunt kiezen. Zo heb je waterkokers met een plat verwarmingselement, maar ook met een verwarmingsspiraal. Heb je een waterkoker met spiraal, dan moet deze geheel onder water staan als je wilt dat het water gaat koken. Dit kan er in sommige gevallen voor zorgen dat je meer water moet opwarmen dan dat je nodig hebt.

Kies je voor een waterkoker met plat verwarmingselement, dan kun je een stuk makkelijk mindere hoeveelheden water snel opwarmen. Daarnaast heeft een plat verwarmingselement nog een voordeel en dat is dat deze een stuk eenvoudiger schoon te maken is als een waterkoker met spiraal. Je kunt namelijk met de afwasborstel een stuk sneller het gehele oppervlak schoonmaken.

Materiaal van een waterkoker

Je kunt kiezen uit veel verschillende materialen als het gaat om waterkokers. Zo heb je vaak de welbekende waterkokers die gemaakt zijn van kunststof. Ook heb je waterkokers van roestvrij staal, ook wel RVS genoemd. Daarnaast heb je nog meer verschillende soorten materialen als je dit liever wilt.

Voortaan heeft vrijwel iedere waterkoker een zogenaamde hittebestendige behuizing, dit is de buitenkant van de waterkoker waardoor je de buitenkant aan kunt raken zonder je vingers te verbranden. Erg handig als je kinderen hebt die ook van een lekker kopje thee houden en niet graag bij de eerste hulp komt.

Veiligheid staat voorop

Net zoals bij andere keukenapparatuur is het vanzelfsprekend dat veiligheid voorop staat en zo dus ook bij waterkokers. Tegenwoordig is vrijwel iedere waterkoker uitgerust met verschillende soorten beveiligingen om het gebruik zo veilig mogelijk te maken. Zo heb je waterkokers die zijn uitgerust met een systeem die ervoor zorgt dat die na een tijdje afslaat.

Op deze manier stop de waterkoker als het water gekookt is en voorkom je het risico dat droog koken plaatsvindt. Dit wordt ook wel droogkookbeveiliging genoemd. Verder zorgt de hittebestendige buitenkant ervoor dat mensen hun handen niet meer verbranden.

Waterkokers worden steeds beter

Voortaan krijgen waterkokers ook te maken met de technologische vooruitgang wat gebruik een stuk eenvoudig maakt. Zo kun je bij nieuwe waterkokers vaak instellen hoe heet je het water wilt hebben. Denk hierbij aan temperaturen van 40, 50, 60 of 100 graden. Ideaal als je snel heet water wilt hebben voor een lekker soepje of theetje. Op deze manier hoef je niet meer eindeloos te wachten totdat het is afgekoeld en kun je direct toeslaan.

Daarnaast heb je zelfs waterkokers die ervoor zorgen dat water warm blijft in de waterkoker als je niet direct al het water wilt gebruiken, dit wordt ook wel de warmhoud-functie genoemd.

Wat extra punten waarop je kunt letten bij een waterkoker

Water bevat kalk en ook dit is te zien als je water gaat koken. Het is daarom erg slim om te kiezen voor een waterkoker met kalkfilter. In de meeste gevallen zit deze kalkfilter in de schenktuit waardoor water nooit kalk bevat bij het inschenken. Niks zo vervelend als een slok drinken nemen met vieze kalk erin.

Daarnaast is het erg fijn om een waterkoker te gebruiken met een draaivoet, hierdoor kun je op elke manier de waterkoker weer terugzetten. Ideaal als je wat minder ruimte hebt in de keuken zodat je niet vastzit aan een bepaalde houding, tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende witgoed producten. Ook is het slim om te kijken of een waterkoker beschikt over een snoer of dat deze draadloos is. Als we het je kunnen aanraden is het slim om te kijken naar een draadloze waterkoker, hierdoor wordt het gebruik een stuk gebruiksvriendelijker.

Goedkoop is duurkoop?

Je kunt al snel een waterkoker kopen voor de lage prijs van 15 euro, maar weet dan wel dat je een waterkoker koopt die in vergelijking met andere waterkokers minder goed presteert. Want voor kwaliteit moet je altijd betalen. Zo kun je bij aanschaf dus kijken naar het vermogen van de waterkoker. Ben je iemand die houdt van wat meer luxe en meer mogelijkheden, dan is het slim om te kijken naar waterkokers van bijvoorbeeld merken zoals Philips of Bosch. Vaak zitten hierbij functies zoals de warmhoudfunctie of de mogelijkheid om de opwarmtemperatuur te kiezen.

Daarnaast is het erg slim om te kijken naar de aanwezigheid van een kalkfilter, de waterinhoud en het materiaal waarvan de waterkoker is gemaakt. Wil je ook graag een waterkoker die past bij het design van je keuken, dan is het verstandig om ook te kijken naar het ontwerp van de verschillende waterkokers. Zo heb je vintage waterkokers, maar ook erg moderne waterkokers met mooie designs.